Självplock

Att plocka odlade blåbär är både enkelt och roligt och det går snabbt att få ihop ett par liter.

Ta med eget emballage att plocka i. Det går bra att plocka i det mesta – spannar, kärl, burkar etc. Har du inget att plocka i så har vi papperspåsar som också funkar att plocka i.

Innan du går ut i odlingen väger du ditt kärl så att vi kan dra ifrån denna vikt när bären sen vägs in.

Ibland använder vi markeringspinnar i raderna för att ge en översikt var det finns gott om bär. Är ni två är det lättast att plocka på varsin sida av samma rad.

När du har plockat färdigt väger vi bären i kassan. Det går bra att betala med både kort, Swish och kontanter.

De nyplockade bären håller sig fina i 2-3 veckor i kylen. Om du tänker frysa in dem är det bäst att göra detta inom 3 dagar för bästa kvalitet. Du behöver inte styckfrysa, utan bären går bra att frysa in i en burk direkt. De håller sig hela och fina och det är lätt att ta en näve efter behov.

Annat som är bra att känna till

Vi har toalett.

Parkeringen är precis bredvid odlingen.

Pallar finns att tillgå om man föredrar att sitta och plocka.

Det går bra att betala med både kort, Swish och kontanter.

1 liter blåbär väger ca 600 gram och 1 kg blåbär är ca 1,6 liter.

Tillgången på bär kan variera beroende på hur många som kommer och plockar och hur snabbt nya bär mognar fram. Ta gärna en titt under Aktuellt här på webben eller följ oss på Facebook för information om bärstatusen.

Och så sist men inte minst…

Passa på och gör plockningen till en trevlig utflykt för hela familjen. Ta med mormor, farfar, barn och barnbarn. Det är brett mellan raderna och både barnvagnar och rullatorer får plats. Även hunden är välkommen, dock inte ut bland buskarna. Det finns ett begränsat antal sittplatser och väldigt mycket gräsyta om man vill ta med sig picknick-korgen. Ibland erbjuder vi också kaffe och något gott därtill.

20150807_104817     20150808_134717     20150807_114241